BASKAN MEHMET ALİ DUMANDAĞ TÜRKİYE VE ELAZIĞ GÜNDEMİ İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ...

BASKAN MEHMET ALİ DUMANDAĞ TÜRKİYE VE ELAZIĞ GÜNDEMİ İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ...

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ bir basın açıklaması düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak dünyanın gündemi olan Kudüs hakkında açıklamalarda bulanan Elazığ Ticaret Borsası Mehmet Ali Dumandağ, “Gündemimizin birinci konusu hepinizin bildiği gibi Kudüs. ABD’nin yaptığı dengesiz açıklamayı İslam Alemi olarak kınıyoruz. Dünya bir tek ABD’den ibaret değildir. Kudüs bütün İslam’ın kırmızı çizgisidir. ABD’nin verdiği kararı tanımıyoruz. Çünkü Dünya onlardan ibaret değildir. İnşallah Kudüs Filistin’in başkenti olacaktır.” dedi.

“YAKINDA, KASAPLAR VE DİĞER MARKETLER DE UCUZ ET SATABİLECEK”

Geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye Odalar ve Borsalar Genel Merkezinde, Tarım Bakanı ile bir konsey toplantısı yaptıklarını aktaran Dumandağ, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi toplantımızın konusu tarım ve hayvancılıktı. Türkiye gündemini işgal eden, ithal et ve ithal hayvan konusunu Sayın Bakanımızla bire bir konuştuk. Yaptığımız toplantıda Bakan Bey bütün konsey üyelerinin sorularına teker teker cevap verdi. Sayın Bakanımız 2018 yılını tarım ve hayvancılık yılı olarak ilan etti. Dar günün ömrü kısadır. İthal et konusunu Sayın Bakanımıza arz ettik. ‘İthal eti sadece iki markette satmak haksız rekabete neden’ olur dedik. Sayın Bakanımız da bunu kabul etti. İnşallah önümüzdeki dönemde hem kasaplarımız hem de diğer marketlerimiz de ucuz et satabilecek.Topyekûn ayağa kalkmamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz durum haksız bir rekabete neden olur. Sayın Bakanımızla biz bunu konuştuk. Kendi izlenimlerimiz aktardık. Et Süt Kurumu kanalıyla besicilerimize gelen hayvanlar 7-8 ay sonra gelecek.  Gelen hayvanlar en az bir 10 ayda daha beslenecek. Ve neredeyse 18 ayda bir defa ticaret yapılmış olacak. 18 ayda bir defa ticaret yapılırsa, o aradaki boşluk ne olacak? Bu tür önemli konuları Bakanımıza arz ettik. O boş aralıkta ister istemez et boşluğu meydana gelecektir. Sonra piyasanın dengeleri bozulacaktır. Ben inanıyorum ki ithalat değil de, ihracat yapan bir duruma geleceğiz. Yeter ki biz kararlı, doğru ve hedefe odaklı olarak çalışalım. Herkes asgari ücretle çalışmayı kabul ederse, bugünkü tablo ile karşı karşıya kalırız. Yani asgari ücret yerine vatandaşlarımız köylerinde kalıp, iki tane keçi, iki tane koyun beslerse, daha çok kazanacaktır. Ben bütün vatandaşlara şunu söylemek istiyorum; illa devlet kapısında işe gireceğim diye bir düşünceye kapılmayın. Kendiniz üretin, kendiniz kazanın. O zaman daha karlı çıkarsınız.” ifadelerini kullandı.

“MODERN HAYVANCILIK VE TARIM İÇİN 250 PİLOT KÖY BELİRLENECEK”

Tarım Bakanının bütün olaylar üzerinde titizlikle durduğunu belirten Dumandağ, “Toplantıda bütün sorunlar masaya yatırıldı. Sadece ithal et değil, hububat olsun, fabrikaların ham maddesi olsun, kasapların sorunları olsun, marketlerin sorunları olsun birçok konuyu konuştuk. Sayın Bakanımız bütün işlerin üzerine hızla gitmeye çalışıyor. Bu konuda çok istekli. Ben bütün konuların en kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum.” dedi. Alınan bir karar ile daha modern tarım ve hayvancılığın yapılacağı 250 pilot köy belirleneceğini ifade eden Dumandağ, “Bakanlığın aldığı bir karar ile Türkiye’de 250 tane pilot köy belirlenecek. Her ilden 3 tane köy olacak. Bu köylerde tarım ve hayvancılık nasıl modern hale getirilir diye uygulamalarda bulunulacak. İlimizde de verimli olan ilçelerde 3 tane pilot köy seçilecek. Bu köylerin etrafında bulunan köylerde oralardan örnek alacaklar. Bakanımız bir de hayvancılık konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Pilot köylerin dışında diğer köylerde de düğe, keçi ve koyunların sayısı artacak. Benim de tüm vatandaşlarımızdan isteğim; aldığınız bu hibeleri lütfen götürüp satmayın. Bunları en iyi şekilde değerlendirin. Götürüp paraya çevirdiğiniz taktirde bu politika hiçbir şeye yaramayacak.” açıklamalarda bulundu.

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ