9. TİCARET VE SANAYİ ŞURASI ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİ.

 

9.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde,

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

Toplantıya Elazığ Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Dumandağ ile Meclis Başkanımız Abdulkerim Sis katıldılar.

Toplantı salonuna alkışlar eşliğinde gelen Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada bundan sonra işlerimizi daha fazla takip edecek ve sorunların çözümü noktasında birlikte hareket edeceğiz diyerek şunları söyledi;

Anlatılan sorunların yüzde 60-70'inin uygulamayla ilgili sorunlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Yasalar var, altyapı var ama uygulamaya gelince maalesef keyfilik yüzünden vatandaşımız, yatırımcımız, sanayicimiz zaman kaybediyor, üzülüyor. Bunları da birlikte aşacağız. İnsanın olduğu yerde sorun var ama sorunları çözecek olan yine insandır" dedi.

Yıldırım, bu konuda beraber çalışılacağını, daha yakın temasta olunacağını belirterek, TOBB, odalar ve ilgili bakanların her bir konuyu tek tek takip edeceğini, kendisinin de takipçisi olacağını söyledi.

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise , 9.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası son derece verimli  geçti, gerek  toplantı öncesi ve gerekse toplantı sonrasında ilimizle ilgili sorunlarımızı ve beklentilerimizi sayın Başbakanımıza ilgili Bakanlarımıza ve Sayın TOBB Başkanımıza iletme imkanı bulduk, bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı başta sayın Başbakanımıza çok değerli Bakanlarımıza ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin çok değerli başkanı sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'n  ateşekkür ediyorum, dedi.

 

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ