DUMANDAĞ BAKAN YARDIMCISI KUTBETTİN ARZU'YA BESİCİLERİN SORUNLARINI İLETTİ.

Başkan Dumandağ Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile bir araya gelerek Besicilerin sorunlarını ayrıntılı olarak dile getirme imkanı buldu. Ziyarette Ticaret Borsası Başkanı Abdülkerim Sis ve Başkan Vekili Mustafa Uymaz ’da hazır bulundular.

Geçtiğimiz gün Ankara’da TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun  ev sahipliğinde gerçekleştirilen TERÖRE KARŞI SİVİL İNSİYATİF toplantısının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile bir araya gelerek Elazığ Ticaret Borsası üyeleri ve Besicilerin sorunlarını ayrıntılı olarak dile getirme imkanı buldu.

Ziyarette Ticaret Borsası Başkanı Abdülkerim Sis ve Başkan Vekili Mustafa Uymaz ’da hazır bulundular.

Başkan Dumandağ ziyaretin ayrıntıları ve dile getirdikleri sorunlarla ilgili yaptığı açıklama da şunları söyledi;

Bildiğiniz gibi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Elazığ Ajans Amirliği Diyarbakır’dan alınarak Adıyaman şubesine bağlanmıştı, bu durumun  üretici tüccar ve besicilerimizin mağduriyetine ve zaman kaybına neden olacağını dile getirdik sayın Bakan Yardımcımız bu konunun üzerinde duracaklarını belirterek TMO Ajans amirliğinin yeniden Diyarbakır’a alınması noktasında çalışma yapacaklarını söylediler.

Dumandağ; Et ve Süt ürünleri ile yem ve ham maddeleri alım satımları arasındaki KDV farkının giderilerek, hem alımında hem satımında % 1 ‘ e indirilmesi hayvancılığın gelişimi açısından son derece önemli, gübre ve mazottaki KDV yi de bu bağlamda dile getirerek , tarım ve hayvancılığın girdi maliyetinin düşürülmesine yönelik talepte bulunduk, dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Dumandağ,  ayrıca son dönemde gündemde olan et  ithalatı ve fiyatlardaki artış hususuna ilişkin olarak Bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmelerde et fiyatlarının makul bir seviyede olduğu, artışın devam etmesi halinde duruma  müdahale  edebileceklerini bu nedenle besicimize süresini tamamlamış hayvanlarını pazara getirerek kesime vermelerini tavsiyesinde bulunulduğunu söyledi.

 

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ