Başkan Dumandağ, Kurban Bayramı ve gündeme dair değerlendirmelerde ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine atanan Mehmet Hadi Tunç’u tebrik ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı öncesi bilgilendirmelerde bulunan Başkan Dumandağ, “Borsa olarak ilgili kurumlar ile beraber ciddi tedbir alındığını belirterek kurbanlık fiyatlarına değindi. Her yıl olduğu gibi kurbanlık satışı yapan besicilerin ve tüccarların getirmiş olduğu hayvanların Canlı Hayvan Pazarı’na girişi sürecinde kontrollerin eksiksiz yapılarak vatandaşlarımızın kurbanlıklarını güvenle alabilmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Elazığ Belediyesi ve ilgili diğer kurumlar ile Kurban Bayramı sonuna kadar ciddi çalışmalar yürütülmektedir.” dedi.

Kurbanlık fiyatlarına da değinen Başkan Dumandağ, "hayvan yetiştiriciliğinde kullanılan girdi fiyatlarının artmasına rağmen canlı hayvan kg fiyatlarının geçen yıl olduğu gibi bu yılda 19 - 20 TL aralığında olduğunu belirtti. Özellikle son dönemde döviz fiyatlarının artması ile ithal gelen hayvan fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandığını ve bu nedenle ithal hayvan getiren firmaların alımlarını askıya aldığını belirten Başkan Dumandağ, inşallah kısa zamanda döviz sorununun aklı selim yollarla çözüme kavuşacaktır." dedi.

Son olarak Daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı olan Tunç’un başarılarıyla adından söz ettirdiğini ifade eden Başkan Dumandağ, Hadi Bey'in bu işin içinden gelen biri olarak duyduklarını değil bildiklerini yapacak biri olduğunu ve yeni görevinde de Müsteşarlık görevinde olduğu gibi başarılı çalışmalar yapacağına inandığını ve Elazığ’ın tarım ve hayvancılıkta iyi bir konumda olduğunu ifade ederek, yeni dönemde Sayın Bakan Yardımcımız ile beraber yatırımların daha çok artacağını söyledi.

Başkan Dumandağ, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Hadi Tunç’a yeni görevinde başarılar dileyerek, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Haber videosu için aşağıdaki linke tıklayınız:

www.youtube.com/watch

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ