GIDA TERİM VE HAYVANCILIK MÜSTEŞARI M. HADİ TUNÇ BORSAMIZI ZİYARET ETTİ...


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ve   Elazığ Belediye Başkanı  Mücahit Yanılmaz  Elazığ Ticaret Borsasını ziyaret etti.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç yaptığı açıklamada; "Sektörün gelişmesi ve büyümesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Son 15 yılda tarıma 117 milyar lira destek verildi." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, bakanlık olarak Elazığ Ticaret borsası üyelerinin ve Elazığ'daki bütün  üreticilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Tarımda yüzde 4,6 büyüme gerçekleştiğini dile getiren Tunç, "Sektörün gelişmesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Son 15 yılda tarıma 117 milyar lira destek verildi. 2002 yılında 36,9 milyar lira olan tarımsal hasılamız 2017 yıl sonu itibarıyla 188,6 milyar liraya ulaştı." dedi.

Kırsal kalkınmaya verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini vurgulayan Tunç, şöyle konuştu:"

Elazığ'a son 15 yılda 746 milyon lira tarımsal destekte bulunduk. Elazığ'ın tarımsal değeri son 15 yılda 7 kat arttı. Birçok desteğin yanı sıra genç çiftçileri destekleme projesi kapsamında 2016 yılında 207 projeye 6,2 milyon lira, 2017 yılında ise 226 projeye 6,8 milyon lira destek verdik. dedi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ;Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ve   Elazığ Belediye başkanı  Mücahit Yanılmaz  ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra yaptığı değerlendirme de  şunları söyledi :

Öncelikle Sayın Müsteşarımıza çok değerli Belediye başkanımıza ve Bakanlığımızın yetkililerine Elazığ için son derece önemli bu çalışmamızda bizlere verdikleri desteklerden dolayı şahsım ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum.

Bugün bu projenin Elazığ da hayata geçirilmesi ile ilgili önemli görüşmelerimiz oldu, besi organize sanayi bölgesinin sadece şehrimiz değil civar iller içinde önem arzettiğinin altını bir kere daha çizmek istiyor ve değerli katkılarından dolayı Sayın  Müsteşarımıza ve Belediye Başkanımıza ,bakanlık yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum, dedi.

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ