ETB YÖNETİMİ ERZURUM DAP EYLEM PLANI TOPLANTISINDA

DAP Eylem Planı tanıtım toplantısı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımıylaErzurum’da gerçekleştirildi.

DAP Eylem Planı tanıtım toplantısı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımıylaErzurum’da gerçekleştirildi.Toplantıya Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu,Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, FÜ Rektörü Prof Dr Kutbettin Demirdağ, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Meclis Başkanı Abdulkerim Sis, Başkan Vekili Mustafa Uymaz, yönetim Kurulu üyeleri İsmet Bay , Mustafa Demir , Meclis Üyesi Mehmet Ali Yüksel ve Genel sekreter Murat Çiçek te katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını ve sunumunu yapan Kalkınma Bakanı Cevdet  Yılmaz, “Plan dönemi sonunda DAP bölgesinde yer alan illerimizin yaşam standardını ülke ortalamasına yakınlaştıracak, fiziki ve sosyal dezavantajlarını önemli ölçüde bertaraf etmiş olacağız” dedi.
Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonu’nda yapılan DAP Eylem Planı tanıtım toplantısında Bakan Yılmaz, “bugün, yeni bölgesel kalkınma politikamızın uygulama araçlarından birisini daha kamuoyuyla paylaşarak uygulamaya koyuyoruz, dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise toplantıda yaptığı konuşmada Tarım ve Hayvancılığa şu ana kadar verilen destekler ve bu süreçten sonra verilecek olan hibe ve detsklerle ilgili bilgiler verdi.

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise; Bugün Erzurum’da katıldığımız bu önemli toplantı bir kere daha gösterdiki devletimiz çiftçisinin besicisinin kalkınıp gelişmesi için üzerine düşen ne varsa yapıyor ve bundan sonraki sürece ilişkin de görünen o ki bu güzel destekler devam edecek, bugün Belediye Başkanımız ,Rektörümüz ve Borsa Başkanımızla burada şehrimize ne kazandırabiliriz Bölgesel gelişmeye dair ulusal vizyonumuza ne katabiliriz, konularında bilgi sahibi olduk girişimci ve yatırımcılarımız bu önemli hibe ve desteklerden mutlaka faydalanmalı dedi.

Atatürk üniversitesinde gerçekleşen toplantı öncesinde Elazığ ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a Elazığ’lı besici ve çiftçilerin Dap yatırımları ile alakalı beklentilerini içeren bir dosya da sundu.

Elazığ Ticaret borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise toplantı sonrası yaptığı değerlendirme de şu açıklamayı yaptı ;

Biz çok uzun bir süredir, ülkemizin ve bölgemizin kalkınması, sosyo-ekonomik ve mekânsal olarak bütünleşmiş, rekabet gücü ve refah düzeyi yüksek bir hale gelebilmesi için , tarım ve hayvancılığın olmazsa olmazımız olduğunu söylüyoruz.

Bugün Atatürk Üniversitesinde düzenlenen DAP eylem planı tanıtım toplantısında çok verimli sonuçlar ortaya çıktı, tarım ve hayvancılık alanında besicilerimiz ve çiftçilerimizin mutlaka yararlanmaları gereken son derece önemli hibe ve destekler içeren DAP eylem planının gerek ülkemize ve gerekse bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.DAP bölge Başkanımız Adnan Demir beyefendiye de bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Toplantı öncesinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Elazığ Ticaret Borsası heyeti ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ