PROJE ORTAĞI OLDUĞUMUZ İNOVASYON 2023 SEMPOZYUMU BAŞLADI

Fırat Üniversitesi Başkanlığında; Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen “İNOVASYON 2023" adlı sempozyumun açılışı, düzenlenen bir törenle yapıldı.

İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında, Fırat Üniversitesi Başkanlığında; Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen “İNOVASYON 2023" adlı sempozyumun açılışı, düzenlenen bir törenle yapıldı.
Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyumun açılış törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Öğretim üyeleri, yurt içinden bilim insanları ile öğrenciler katıldı.


Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eroğlu, İnovasyonun maddi olarak değer bulan düşünce, süreç ve ürün anlamı taşıdığını vurgulayarak, İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının Türkiye’de son zamanlarda değer kazandığını söyledi. 

Sempozyumda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Üniversitesi yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana inovasyon ve arge çalışmalarına güçlü öğretim üyesi kadrosu ve alt yapısıyla destek verdiklerini söyledi.

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirme de ; Ticaret Borsası olarak bizler şehrimiz adına yapılacak tüm güzel projelerin her zaman içerisinde yer alıyoruz, İnovasyon 2023 toplantısı da şehrimiz adına son derece önemlidir, yenilik yenilenme kökünden gelen inovasyon kelimesi mana itibari ile kalkınma ve gelişme sürecinde olan Elazığ’ımız da son derece önemlidir, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen tüm proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum dedi.



Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisini kurarak Elazığ’a ve iş dünyasına her konuda destek verdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Girişimcilik derslerini üniversitemizin tüm bölümlerine yaygınlaştırdık. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan okulumuzun bölümlerini güncelleyerek sanayicilere yönelik olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Üniversitemiz bünyesinde Proje Destek Ofisimizi kurduk. Burada proje eğitimlerine ağırlık vererek, bu desteklerimizi sürdürmeye devam ettik. Her yıl sonunda yaptığı bilimsel çalışmalarla en çok bilimsel çalışma yapan öğretim üyelerini ödüllendirerek, onları daha çok bilimsel çalışma ve proje yapma konusunda teşvik ettik. Düzenlenen sempozyumun başarılı geçmesini diliyor, sempozyuma katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
2 gün sürecek olan sempozyum kapsamında, bilim insanları çeşitli bildiriler sunacak.

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ