8 NCİ TİCARET VE SANAYİ ŞURASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ

Ankara'da gerçekleşen Ticaret ve Sanayi Şurasına Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ Meclis Başkanı Abdulkerim Sis Genel sekreter Murat Çiçek ve Elazığ Ticaret borsası Akademik Danışmanı Prof Dr Erhan Akın katıldı.

TOBB ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) un ev sahipliğinde gerçekleşen 8.Türkiye Ticaret ve sanayi şurası Ankara’da gerçekleşti.TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen şura ya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların yanı sıra Türkiye genelinde hizmet veren 365 oda ve borsa temsilcisi katıldı.

Ankara’daki toplantıya Elazığ’ı temsilen Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdulkerim Sis,Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit Kaya , Elazığ ticaret ve Sanayi Odası ve  Elazığ Ticaret Borsası akademik Danışmanı Prof Dr Erhan Akın ve Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; Türkiye’nin gelişim sürecine dikkat çekerek bu anlamda Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımıza teşekkür ediyorum , kalkınma ancak birlikte büyüyerek mümkündür, bugün burada 8.sini gerçekleştirdiğimiz Ticaret ve Sanayi Şurası artık gelenek haline gelmiştir, bu güzel gelenek önümüzdeki yıllar da da devam edecek ve bu salonda  bulunan oda ve borsa temsilcileri sorunlarını bizzat Sayın Başbakanımıza iletme şansı bulacaklardır diyerek, katkı ve desteklerinden ötürü Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen başbakan Ahmet Davutoğlu ise yaptığı konuşmada ;

Çok değerli oda ve borsa başkanlarım, geldiğiniz illerden güzel selamlar getirdiniz , bizden de  illerinize selam götürün, dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ticaret ve Sanayi Şurası AK Parti döneminde başlamış bir gelenektir. Bu devam edecektir. Son 12 yıl Türkiye için gerçek bir başarı öyküsüdür.

 Dünya kriz yaşarken biz büyümüşsek bunun sırrı siyasi istikrardır. 160 milyar dolar ihracatlara çıktık. Türkiye bir ateş çemberinin ortasında istikrar adasıdır.  Türkiye, yazar kasaların atıldığı kepenklerin kapatıldığı krizleri siyasi istikrar sayesinde aştı. Türkiye, 10 küresel güç arasına girecek diyorsak bunun altyapısını sağlamak zorundayız, dedi.

Toplantıda daha sonra illerin tespit edilen sorunları bizzat Başbakan Davutoğlu’na iletildi.

Elazığ Ticaret ve sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası adına sözcülük yapan Etso Başkanı İdris Alan Elazığ adına daha önceden Elazığ ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile belirledikleri sorunları Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletti.

Toplantıya ilişkin bir değerlendirme yapan Elazığ ticaret borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ toplantının son derece önemli olduğunu belirterek, bu yıl 8 ncisi gerçekleştirilen ticaret ve sanayi şurasına gerek sayın Başbakanımızın ve gerekse Bakanlarımızın ilgisi bizleri son derece memnun etmiştir, şura da Elazığ’la ilgili tespit ettiğimiz sorun ve önerilerimizi sözcü tayin ettiğimiz Etso Başkanımız sayın İdris Alan, Başbakanımıza iletmiştir, belirlediğimiz maddeleri tek tek dinleyip notlar aldıran Başbakanımızın bu ilgisi şehrimiz adına da önemlidir, dedi.

 

 

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ