KALKINMA KURULTAYI YAPILAN 2.BİRLEŞİM TOPLANTISI İLE SONA ERDİ.

Elazığ Kalkınma Kurultayı'nın 2. Birleşim Toplantısı, açılış programıyla başladı.Kurultay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla "Sektör İzleme Komitelerinin Takdimi ve İmza Töreni" ve kapanış töreniyle sona erdi.

Elazığ Kalkınma Kurultayı'nın 2. Birleşim Toplantısı, açılış programıyla başladı.

Açılış programına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ve Zülfü Demirbağ, FÜ Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’ın yanı sıra diğer protokol üyeleri, iş adamları, öğretim görevlileri katıldı.

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi (FÜ), Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Elazığ Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ve FÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, yapılan bazı çalışmalarda usulün esastan önemli olduğunu belirtti.

Koçak, kurultayın karar ve hazırlık aşamasında bir usul belirlediklerini, bunun da şehrin bütün yerel dinamiklerinin ortak kararıyla yapılacak işleri gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Kalkınma Kurultayı hazırlıklarına başlarken temel hedeflerinin şehrin gelişme yönünü ve odağını belirlemek olduğunu aktaran Koçak, "Gelişmiş bütün şehirler belirli özellikleriyle anılırlar. Bugün bizim özendiğimiz veya takdir ettiğimiz şehirler belli özellikleriyle tanınırlar. Bu proje laf olsun diye yapılmadı. Ortaya konulan hedeflerin gerçekleşmesini izleyecek bir mekanizma oluşacağını burada bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Koçak, Kalkınma Kurultayı'nın birinci aşamasında alınan kararların ikinci aşamada nasıl gerçekleşeceğini ortaya koyduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üç odak sektör ortaya koyduk. Bu 3 odak sektörde 16 nihai hedef koyduk, 120 tane stratejik hedefi var. Bunların takip edilmesi için 344 gösterge belirlendi. Sadece bu 3 sektörde yapılacaklar için 344 gösterge altında yüzlerce değişik faaliyet, gerçekleştirilecek ve izlenecek."

Kurultay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla "Sektör İzleme Komitelerinin Takdimi ve İmza Töreni" ve kapanış töreniyle sona erdi.

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ