BAKAN EKER ELAZIĞ'DA

GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, babası vefat eden bakanlığının Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç'a taziyede bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

 

GıdaTarım ve  Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, babası vefat eden bakanlığının Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç'a taziyede bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Bakan Ekeri Havalimanında Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Jandarma Alay Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Ak Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı ve çok sayıda partili karşıladı.

 

Eker, helikopterle geldiği Elazığ'da, havalimanında kendisini karşılayan gazetecilere, bölgenin alim ve müderrislerinden olan, aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç'un babası Molla Bahri Tunç'un taziyesi için kentte bulunduğunu söyledi.

Eker, yaşanan don olayı  ve kayısı üreticilerinin sıkıntılarıyla ilgili soruya, "Geçtiğimiz perşembe Malatya'da incelemede bulundum. Türkiye genelinde, sadece iki yerde değil, yaklaşık 40 küsür vilayetteki 20'ye yakın meyve çeşidinde don hasarı meydana geldi. Onunla ilgili hasar tespitleri ayrıntılı şekilde yapılıyor. Tamamlanmasına müteakip de ona göre bir değerlendirme yapacağız" dedi.

Tarım sigortasının önemine de değinen Eker, don olayının da sigorta kapsamında olduğunu ve sigorta poliçe tutarının yüzde 50'sini devletin ödediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bekleriz ki vatandaşımız, bu sigortadan azami ölçüde istifade etsin ve bu tür beklenmedik afetler vuku bulduğunda da tabii zararı sigorta tarafından karşılansın. Hatta kayısıyla ilgili olarak özelikle 2010 yılında bir ilave düzenleme yaptık. Eskiden, çiçeklenme sürecindeki don hasarını sigorta kapsamıyordu.Biz onu da kapsama dahil ettik ve yüzde 67'ye kadar çiçeklenme ile ilgili don hasarına karşı biz sigorta desteği ödüyoruz."

Eker, 29 Mart-4 Nisan arasında yaşanan dolu, fırtına, sel ve don olayları sonucu meydana gelen zararların, tarım sigortası Kapsamına girdiğini kaydetti.

Türkiye'de hayvancılığın da ihraç noktasına geldiğine dikkati çeken Eker, geçen hafta Türkiye'nin Azerbaycan ile gebe düve ihraç etmek üzere bağlantı yaptığını dile getirdi.

Eker, açıklamasının ardından Doğukent Mahallesi'nde Molla Bahri Camisi'nde, Hadi Tunç ve yakınlarına başsağlığı diledi.

SUBSCRIBE TO MAIL LIST

Subscribe to our mailing list to get immediate information about the latest developments.

CONTACT INFORMATION

Tel: 0(424) 238 64 06
Fax: 0(424) 218 49 04
Email: [email protected]

Elazig Commodity Exchange
Çarşı Mahallesi Hacı Hayri Caddesi No 11/P-7 Merkez/Elazığ